חתימה אלקטרונית – כך זה עובד
חתימה דיגיטלית היא קבוצה של נתונים, ולכן לא ניתן לראות אותה. עם זאת, הקבצים שמהם נוצרה חתימת מסמכים דיגיטלית, ניתן להציג ולתאר. חתימה אלקטרונית (ES, או EDS) היא דרישת מסמך אלקטרוני. היא מאשרת כי החותם הוא אותו אדם המציג את עצמו, שאין שינויים בטופס לאחר חתימתו, וכן נותנת למסמכים תוקף משפטי בתנאים מסוימים. לחתימה נוחה וקלה תוכלו להשתמש בשירות המקצועי של חברת iForms.
איך נראית חתימת מסמכים דיגיטלית ?
למעשה, לא ניתן לראות בשום אופן את החתימה האלקטרונית על מסמכים, שכן מדובר במכלול נתונים: מידע שמצורף למידע אחר. אתם יכולים רק לבדוק את עצם קיומה של חתימת מסמכים דיגיטלית. כאשר הטופס נחתם על ידי ES, הפורמט שלו נשאר זהה, אך במסמך עצמו מופיעה חותמת או כיתוב מיוחד עם מידע על החתימה. אם תשנו את המסמך לאחר החתימה, החתימה האלקטרונית תהפוך לפסולה.
החתימה האלקטרונית פועלת לפי עקרון ההצפנה האסימטרית. כלומר, המסמך מוצפן עם המפתח הפרטי ומפוענח עם המפתח הציבורי. חתימת מסמכים דיגיטלית מתבצעת במספר שלבים:
ה-hash של המסמך מוצפן עם המפתח הפרטי.
החתימה המתקבלת מתווספת למסמך.
למסמך מצורפת תעודת אימות.
באתר של החברה להנפקת אישורים עבור חתימה דיגיטלית, ניתן להוריד את מפתח האימות הציבורי, שה-hash שלו חייב להתאים ל-hash של המפתח הציבורי של הבעלים. זה מוכיח את האותנטיות שלו.
סוגי חתימה באינטרנט
ישנם שלושה סוגים של EP המשמשים למצבים שונים. שקלו מה יכולה להיות החתימה שתתאים לצרכים שלכם באופן הטוב ביותר:
חתימה אלקטרונית פשוטה (SES) היא שם משתמש וסיסמה. משמש להרשאה ואימות של משתמש באינטרנט או בשירותים אוטומטיים שונים;
חתימה אלקטרונית לא מוסמכת (NES) - מתאימה לניהול מסמכים אלקטרוניים פנימיים ושותפים. כדי לעבוד עם צדדים נגדיים, תצטרך לערוך הסכם נוסף;
חתימה דיגיטלית מוסמכת (QES) שווה ערך לחתימה בכתב יד, מעניקה למסמכים משמעות משפטית ובעלת רמה גבוהה של אבטחת מידע. ליצירת חתימה דיגיטלית נעשה שימוש בכלי הגנה קריפטוגרפיים העומדים בדרישות החוק. חתימה מסוג זה מתאימה להגשת דוחות אלקטרוניים לרשויות ממשלתיות.
להתנהלות פשוטה, נוחה ויעילה בכל הנוגע לטפסים וניירת, התקדמו לשירותים החדשניים של חברת iForms.