חוזים והסכמים עם חותמת מיוחדת

החלפת חוזים והסכמים עם חותמת הארגון באופן ידני אינה הצורה הלגיטימית היחידה של חתימת חוזה. החקיקה מספקת את האפשרות של חתימה דיגיטלית על הסכם. על אילו כללים יש להקפיד על מנת שהסכם בין הצדדים בצורה אלקטרונית יהיה מחייב משפטית? כדי שההסכם יחשב תקף, המסמך חייב להיות בעל תכונות מסוימות:

 

  • צורת ההסכם חייבת לעמוד בחוק.
  • תוכן ההסכם חייב לעמוד בחוק.
  • על החותם להיות בעל זכות מאושרת לחתום דיגיטלית.

על החתימה להיות מאושרת ובעלת צמד מפתחות- פרטי וציבורי, אשר באמצעותם ניתן לאמת את זהותו של החותם, כמו גם לוודא כי המסמך מקורי ולא התבצעו בו שום שינויים לאחר החתימה. לחתום דיגיטלית על מסמכים תוכלו באופן חוקי בעזרת אפליקציית iForms.

 

למה לשים לב בעת חתימה דיגיטלית על הסכם?

 

הבה נתעכב על התכונות הקשורות לחתימה על הסכם בצורה דיגיטלית. ניתן לחלק מסמכים עסקיים לשני סוגים: רשמיים ולא רשמיים. זה תלוי בסוג המסמך האלקטרוני שיבטיח את כוחו המשפטי.

מסמכים רשמיים- מסמכים כאלה כוללים חוזה עבודה עם עובד מרוחק ומסמכים אחרים, כגון חשבוניות או הצהרות. כדי לתת למסמך רשמי תוקף משפטי, יש לעמוד בתנאים הבאים:

 

  • ערכו מסמך בהתאם למתכונת חוקית.
  • העבירו לצד השני לעסקה בהתאם לכללים שנקבעו להעברת מסמכים.
  • חתמו בעזרת חתימה דיגיטלית על הסכם(להלן QES). החתימה הדיגיטלית חייבת להיות תקפה בעת החתימה על המסמך.

איך עובדת חתימה דיגיטלית?

 

חתימה דיגיטלית אלקטרונית מורכבת משני חלקים עיקריים:

 

  • המפתח הציבורי.
  • המפתח הפרטי הוא החלק של ההצפנה.

רכיבים אלו מבצעים פונקציות שונות: באמצעות מפתח פרטי, הנגיש רק לבעלים, המסמך מוצפן, ובאמצעות מפתח ציבורי, נגיש לכולם, המסמך מפוענח. כך מושגת מטרת השימוש. חתימה דיגיטלית מאשרת מי חתם על המסמך, ומאשרת כי לא בוצעו שינויים במסמך מרגע החתימה. המפתח הפרטי אינו מכיל דבר מלבד מנגנון שבאמצעותו הוא יכול להצפין מסמכים. המפתח הציבורי, לעומת זאת, נושא מידע שימושי כגון מידע על הבעלים, מידע על רשות האישורים, תקופת תוקף של חתימה אלקטרונית דיגיטלית וכו'. אם גם אתם מעוניינים להיות בעלים של חתימה דיגיטלית מאושרת הכנסו לאתר של חברת iForms והירשמו לשירות.

חזרה לרשימת המאמרים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

לאזור התוכן הראשי פרופיל חברה צרו קשר
פתיחת סרגל נגישות