אבטחת מידע בעזרת טפסים דיגיטליים
מעמד חתימה הוא מעמד מחייב מאוד. חתימה על חוזים מחייבת הן מבחינה אתית והן מבחינה משפטית, ולכן לעצם פעולת החתימה יש משמעות ניכרת. יחד עם זאת, העידן הנוכחי, מאופיין בתהליכי דיגיטציה מואצים, ההולכים ומשתכללים כל הזמן. חלק בלתי נפרד מכך הוא המעבר לשימוש בטפסים מקוונים, המהווים אלטרנטיבה אקולוגית ונוחה לטפסים מנייר. טפסים אלו כוללים גם חתימה דיגיטלית, שהחשיבות שלה זהה לזו של חתימה ידנית, אך היא מהווה אתגר בפני עצמו. את האתגרים האלה פותרת חברת iForms, חברה המתמחה בטפסים מקוונים וחתימות אלקטרוניות במחירים משתלמים במיוחד. המאמר הבא יסביר מדוע חתימה אלקטרונית היא כה קריטית, כיצד מתייחס אליה החוק וכיצד ניתן להשתמש בה.
חתימה דיגיטלית היא סוגיה המעוגנת בחוק
כחלק מהניסיון ליצור וודאות בתהליכים המתרחשים בעידן הדיגיטלי, חוקק חוק חתימה אלקטרונית, התשס"א – 2001. החוק מגדיר שתי סוגי חתימות: "חתימה אלקטרונית מאובטחת" שזכתה למעמד מיוחד בחוק ונדרשת לעמוד בתנאים מסוימים המבטיחים את הקשר בינה לבין אדם מסוים. הסוג השני הוא "חתימה דיגיטלית מאושרת", כלומר גורם שלישי זיהה את החותם והוא גם זה שמנפיק מסמך המעיד על הזיהוי.
חתימה דיגיטלית כאמצעי אבטחת מידע
בדרך כלל, כשחושבים על חתימה דיגיטלית, חושבים על פעולת החתימה עצמה. אולם, יש סוג נוסף של חתימה דיגיטלית: כזו המונעת זיוף של מסמכים. בעידן האלקטרוני, יש לבצע פעולות מרחיקות לכת על-מנת למנוע זיוף של מסמכים. מסמכים שאינם מאובטחים כראוי, יכולים להיות מונפקים כזיוף באמצעות כלים טכנולוגיים פשוטים יחסית, ולכן ארגונים רבים בוחרים להגן על המסמכים שהם מנפיקים באמצעות חתימה דיגיטלית ש "מסתתרת" ברקע של המסמך. מעבר לסוגיית הזיופים, חתימה דיגיטלית מאפשרת גם לאתר שינויים שנערכו במסמך לאחר מועד החתימה – מעשה שהוא כמובן לא חוקי.
איך להבטיח חתימה דיגיטלית למסמכים?
תוכלו למצוא כמה חברות העוסקות בתחום של טפסים מקוונים וחתימה דיגיטלית, אולם חשוב לשים לב ולבחור רק חברה אמינה ומקצועית, המפיקה טפסים מקוונים בהתאמה אישית לצרכים שלכם כמו חברת iForms. החברה בנוסף לפעילותה בתחום הטפסים המקוונים והחתימה הדיגיטלית, מתמחה בתחום של חתימה דיגיטלית בהקשר של אבטחת מידע. כך תוכלו להיות שקטים ולדעת כי כל מסמך שאתם מפיקים דרך השירות, כולל חתימה דיגיטלית מאובטחת באופן הרמטי.